Luncurkan OPPO Pad Snapdragon 870 Terbaru

GadgetIDN.comOPPO Pad Snapdragon 870 : Selain memperkenalkan seri smartphone terbaru, seri Find X5, OPPO turut memperkenalkan produk terbarunya yang lebih relevan terutama selepas pandemi. Tidak mau melepas pasaran tablet, OPPO Pad akhirnya diperkenalkan. Membawakan spesifikasi yang diklasifikasikan sebagai mewah, muncul dengan reka bentuk yang berbeda. Spesifikasi Oppo terbaru ini patut di pertimbangkan.

OPPO Pad Snapdragon 870 terbaru

Kabar angin mengenai reka bentuk OPPO Pad Snapdragon 870 sendiri mula timbul beberapa hari sebelum dikeluarkan. Antara jenis peranti yang masih belum dikeluarkan oleh OPPO, tablet sememangnya menjadi pilihan terbaik, yang kini banyak digunakan sebagai peranti alternatif untuk kerja selain komputer riba. Dimensi skrin besar juga lebih sesuai untuk kegunaan keluarga.

Tampil dengan reka bentuk yang serupa dengan iPad Pro, OPPO Pad mempunyai beberapa perbedaan. Tablet OPPO pertama ini menggunakan bahan bingkai logam dengan kaca beku di bahagian belakang, tiada cap jari. Beratnya sendiri hanya sekitar 500 gram, dengan ketebalan hanya 6.99 mm. Dikeluarkan dalam tiga pilihan warna yang berbeda.

Layar Support Refresh Rate 120Hz

Supaya tidak kelihatan membosankan, memandangkan dua kemasan permukaan berbeda pada badan belakang. Di bahagian atas, corak logo OPPO dicetak secara rawak – dan khusus untuk perak, coraknya dilakukan secara berbeda, kerana ini adalah Edisi Artis yang terhad.

Sebagai bahagian tablet yang paling menarik, spesifikasi skrin Pad OPPO juga agak mewah. Dimensi itu sendiri ialah 11 inci, gunakan panel LCD LTPS dengan resolusi 1600p dan kadar segar semula maksimum 120Hz. Paparan menyokong kandungan HDR10 dan mempunyai bezel simetri setebal hanya 7mm. Bukan sahaja untuk menerima sentuhan jari, tetapi juga menyokong input pen.

Bersama Pad OPPO, dua aksesori pendamping telah diperkenalkan iaitu Pensil OPPO dan Kotak Papan Kekunci. OPPO Stylus menyokong sensitiviti peningkatan tekanan sehingga 4096, dan boleh melekat serta mengecas melalui magnet pada bezel tablet pada masa yang sama. Didakwa tahan sehingga 13 jam penggunaan.

Pada bezel hadapan, OPPO memuatkan penderia kamera 8MP untuk panggilan video. Manakala di bahagian belakang hanya terdapat satu kamera OPPO Pad, resolusi 13MP dan disertakan dengan denyar. Bagi ciri keselamatan, tiada maklumat sama ada tablet ini mempunyai penderia cap jari atau hanya menyokong buka kunci muka.

Support Teknologi Fast Charging

Selain skrin yang berkualiti, OPPO Pad juga mempunyai empat pembesar suara pada kedua-dua belah badan, memberikan kesan stereo maksimum sambil disokong oleh Dolby Atmos. Untuk laluan dapur, OPPO mempercayakan Spesifikasi Fitur cipset Qualcomm Snapdragon 870 yang sama seperti Xiaomi Pad 5. Dengan pilihan 6/8 GB RAM dan storan dalaman 128/256 GB.

OPPO Pad akan menjalankan Android 11 dengan antara muka khas iaitu ColorOS for Pad. Menggunakan skrin besar, OPPO akan memperkenalkan fungsi seperti memaparkan skrin telefon pintar pada tablet, fungsi seret dan lepas antara aplikasi dan menjalankan pelbagai aplikasi dalam tetingkap kecil, juga dikenali sebagai tetingkap timbul. .

Walaupun nampak nipis dan ringan, kapasiti bateri Pad OPPO agak besar. Mencapai 8,300mAh, OPPO turut menyediakan sokongan SuperVOOC 33W. Varian asas Pad OPPO berharga daripada CNY 2,299, atau kira-kira Rp 5.2 juta. Manakala stylus Pensil OPPO dijual pada harga CNY 499 (Rp 1.1 juta).

Nah itulah tadi artikel tentang OPPO Pad Snapdragon 870 terbaru, semoga membantu ya, jika bermanfaat silahkan share ke teman saudara kalian. Terimakasih

  Perbedaan HP Realme 7 Pro dan Realme 8 Pro Review Lengkap

Leave a Comment